Stones and clouds

Hallo.
Argh, nu mai pot aştepta să se termine odată. Mai e juma de săptămână acolo, eu dorm pe mine şi îmi stric mediile pe ultimii 100 de metri. Şi aveam acolo numai o medie de nouă, la mate, când nenorocitul ăla de prof de istorie îmi trânteşte un opt frumuşel. Şi vine şi testul la fizică, ăla la civică... Dă-le naibii. Eu vreau vară.
Nu mai dau randament. Adorm îndată ce mă aşez undeva. Cinci minute mă laşi fără ceva de făcut şi ... zzz instant.

A apărut noul sezon Pretty Little Liars. Ieri a apărut episodul doi. Eu stau şi mă întreb... cât suspans pot băga ăştia într-un episod de 40 de minute? Răspuns: O cantitate imensă, ce te ucide cu fiecare kilogram pe care îl depune pe tine. Cunoscătorii de seriale drama şi acţiune tip cliff-hanger îmi vor ţine partea. Dar pot spune fără regrete că serialul e supercalifradelicios.

Vreau să istorisesc un true story. După inaugurarea ceva mai oficială a mallului nou de la noi din oraş şi după câteva ture bune de shopping, mă întâlnesc cu ai mei la Food Court-ul centrului comercial, unde îi văd aşezaţi la masă cu părinţii unei colege de clasă de-a lui frate-miu, împreună cu respectivul frate şi respectiva colegă a sa. Bine, stau şi eu la masă, ciugulesc şi ascult discuţiile. La un moment dat, tipa, colega lu' frate-miu (care apropo, e în clasa a treia), îmi întinde peste masă un telefon touchscreen, cu imprimeu Hello Kitty şi zice:
"Andreea, nu? Dă-mi şi mie te rog numărul tău de telefon."
Eu dau din umeri şi îi tastez numărul. Mai ciugulesc ceva şi primesc un mesaj.
'Hai la o plimbare.'
Ridic capul şi văd copila uitându-se la mine cu un zâmbet dinăla copchilăresc. Îmi dau ochii peste cap şi spun măică-mii:
'X vrea să o ţin de mânuţă la o plimbare. X o cheamă, nu?'
Şi sinceră să fiu, chiar nu ştiam cum o cheamă. Mama îmi spune să-l iau şi pe frate-miu şi o luăm toţi trei prin mall. Cu ocazia asta am observat şi eu 'out-fitul' copilei. Purta un one-piece de tip jumper, sacou elegant şi o poşetă ciudată, sandale tip wedge puţin cam înalte pentru vârsta ei şi unghii scurte şi neîngrijite mov strident, însoţite de pete de cerneală pe degete. Mă uit înapoi spre masă la maică-sa. Copie identică, doar că femeia avea părul vopsit blond albicios, şi un sfert din el erau rădăcinile naturale, negre, avea unghiile făcute după noua modă "labă de raţă" şi machiată oribilos. Mă trec fiorii şi încerc să mă concentrez la ce spune dihania de copil:
" ... şi pentru că unchiul meu deţine barul, ştii, m-a lăsat să beau cocktailuri pe gratis. Şi băiatul ăla drăguţ de  17 ani, de care ţi-am zis, a stat cu mine până dimineaţa. Păcat că aveam un iubit pe vremea aia, dintr-a patra, ştii... dar ne-am despărţit a doua zi la şcoală pentru că nu mă pupase niciodată. Era un porc. Aaa, şi în clubul ăla, al lui unchiu-miu a intrat o piţipoancă din aia, cu sutien mare şi fustă dinaia roz scurtă. Şi fată, tu ştii ce ruşine îmi era?! M-am ascuns sub scaun..."
Oh, doamne. O copilă care nici nu-mi ajunge la şold îmi spune mie despre viaţă în club. Eu la zece ani, cât are ea, vroiam Pokemoni, nu iubiţi, citeam Harry Potter, nu aveam telefon, şi singurul motiv pentru care plângeam era un genunchi zdrelit, nu un băiat drăguţ cu dublul anilor mei la activ. Şi asta nu e tot. Îmi strică şi mai tare părerea actuală. Deodată se opreşte din bălmăjit şi mă trage de mână la nivelul ei:
"Fată, tu ştii despre cuvântul ăla, cu 's'?"
Uh, dăăă. Am paişpe ani, fătucă. Îmi dau ochii peste cap şi dau din cap. Ea se uită la mine ca şi cum ar fi dezamăgită că nu are ea plăcerea să-mi explice cum se fac copiii. Dar i se luminează ochii şi-mi spune:
"Da frate-tu ştie? Da oricum, e nesimţit pentru că nu l-ai învăţat să ţină poşeta unei fete când ea merge la cumpărături." Şi se întoarce spre frate-mi şi-l loveşte cu geanta în umăr.
Cu ce am greşit, doamne?

Am spus că voi recenzui "Percy Jackson şi Olimpienii". Sincer, nu ştiu ce să spun despre o carte perfectă. Am vrut să comentez pe-ndelete dar nu am ce comenta. M-am aşezat bine aici şi trepidez cu degetele pe tastatură şi nu ştiu ce să scriu. E o carte perfectă. Alceva nu văd ce ar trebui precizat.
Acum citesc ultima carte din "Cercul Secret" de LJ Smith şi urmează "The Perks Of Being A Wallflower". La care sper să am ce comenta.

Umblând pe hardul fostului meu laptop, cel al brolişorului meu, am găsit fişierul meu vechi cu muzică. Am înflorit instant. Toate trupele de mult uitate, toate melodiile pe care le ştiam...am avut nevoie doar de primul vers şi apoi celelalte, fără greşeală, au apărut brusc în mintea mea. E o senzaţie superbă. Breaking Benjamin, Blackmore's Night, Alice Nine, Three Days Grace, Nirvana, tot ce ştersesem din telefon pentru spaţiu acum un an şi ceva... So refreshing.

Şi acum, nişte gifuri adorabile cu cei cinci soţi ai mei:


































Şi ca să nu vă plictisiţi vacanţa asta care vine, dragilor, uitaţi-vă la următoarele filme, ca listă de recomandări:

  1. The Vow
  2. Sherlock Holmes
  3. Rise Of The Planet Of The Apes (cu Tom Felton, fetelor!)
  4. Letters To Juliet
  5. Crazy, Stupid Love
  6. Muuuulte disnay-uri.
Şi seriale:

  1. The Secret Circle
  2. Pretty Little Liars
  3. Awake
  4. Ghost Whisperer

7 comentarii:

  1. :> ce sotisori draguti.
    ma amuza postarile tale :))
    cred ca o sa incep si eu sa ma uit la PLL, am auzit ca este chiar dragut :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Cât de nesuferiţi pot fii unii copii :| Uh, şi eu am întâlnit multe specimene dintr-ăstea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce copilita proasta.. de eram in locu' tau ii ziceam vreo doua :)).
    Si ce sotiori bunoci ai :"> ..
    Vad ca am gasit o fana Tom Felton :X, asa-i ca te topesti cand vezi paru' ala si zambetuu'? :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Wilderness
    Mă bucur că fac lumea să se amuze. Cât despre PLL, îţi urez vizionare plăcută.

    @Rose
    Ştiu, experienţe neplăcute... Of, unde o să ajungem cu copiii din ziua de azi?

    @cuddlybooks
    M-am abţinut. Nu e tocmai stilul meu să o spun verde în faţă. Mai bine vin aici şi dau cu paru'.
    Mersi. Ce-i rău, e că-i împart cu vreo jumate din populaţia adolescentă feminină de pe glob.
    Daaaa, ştiu... Tom e super hawt.

    RăspundețiȘtergere
  5. Omgg:x . Bine ca mi-ai amintit de Pretty Little liars. Oricum nu aveam ce face in seara astaa :o33 .
    Apropo, frumosi soti :"> .
    Obisnuiau sa fie si ai mei ..

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamnee. deci am vazut episodul. este absolut genial .
    Abia ast ep. 3:333
    Cat despre copilita aia ... vai de capu ei. Mai exista si asemenea specimene .. uff.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am inceput sa ma uit la PLL ... e amazing :D
    Sunt la ep 5 sau 6 si adoooooooor seria.

    RăspundețiȘtergere

Poate vrei să-ţi dai cu părerea sau poate să-mi lauzi genialitatea...sau să mă blestemi. Nu contează. Comentează!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.