O vară întreagă, la dispoziţia mea

E caaald.
Şi eu tăstuiesc aici fericită, înecată cu aerul cicălitor dinaintea unei furtuni de vară.

Sinceră să fiu, credeam că vara o să fie altfel. E cald, mult prea cald pentru gusturile mele. Mai ales când alergi de colo-colo pentru un buletin amărât. Fac paişpe calendare în două săptămâni. Şi nu vreau buletin. Deci asta e a doua zi când împuşc gloanţe în gol la serviciul de înregistrare al persoanelor. În prima zi mă trimite acas' că cică nu aveam adeverinţă de la primărie. A doua zi, adică azi, spune că trebuie certificatul lu' tata, că nu ştiu ce problemă aveau ei cu buletinul lui şi trebuiau să-i facă şi lui unul nou. Şi nu numai asta. Înainte să intrăm, am realizat că uitasem actele acasă şi trebuia să gonim juma' de oraş în 20 de minute că aveam programare la ora unu. Dă-le pe toate dracului. Şi tot nu am dat cererea încă.

Aşaaa. Ziceam de vară. E văricioasă. Şi plictisitoate. Ca să treacă timpul mai uşor m-am dus şi mi-am cumpărat nişte watercolors Faber Castell de la Selgros şi preţul spunea frumuşel 15 lei. Eu, fericită ca am dat de acualere de firmă ieftine, zbor la casă, unde frumuşel ecrănaşul spune 37 de leuţi piticuţi. Dăfac? Eu am citit 15 lei, casă de marcat blestemată. Mama oftează, plăteşte şi-mi spune că în septembrie nu mai pup altele. Bine, după ce scuip şi înjur pe toţi unicornii la idioţenia mea, mai târziu, la ora unşpe de noapte, mă apuc frumuşel de dat cu pensula aiurea pe o foaie îndoită (ţin să spun că nu am talent la pictat forme, ci mă pricep la combinat culori şi la pus tuşe la întâmplare). După o mâzgâlitură jumate, mă plictisesc şi frumoasele mele acuarele de firmă zac de trei zile pe covor, împrăştiate şi desfăcute, uscate şi jegoase, împreună cu un vas de apă colorată murdar şi şi mai jegos, iar pensoanele stau răsfirate pe capodopera dezastruasă (şi ţin să zic că trebuia să reprezinte un câmp de lavandă, căci am o obsesie cu câmpurile de lavandă).

Tot de vară spuneam? Mi-am piratat în mod discret de pe pirate bay (mi-am ascuţit şi gheruţa de pirat, deci vă rog ...) o grămadă de prostii: jocuri ce trebuiau plătite pentru telefon, muzică, ultima versiune de photoshop şiiii achiziţia la care ţin cel mai mult: Up All Night Tour Live - One Direction Concert. Pe care trebuia altfel să plătesc 70 de leuţi şi să-mi vină în cine ştie câte zile lucrătoare. Hehehe. Pirate bay e sigur făcut pentru fete obsedate de 1D ca mine, ce sunt zgârcite până-n măduva oaselor şi cu nişte părinţi neînţelegători, care nu-şi lasă fiica să zboare singură la Londra să-şi vadă cei cinci soţi. Ponct.

Now, now. Ce-ar fi dacă v-aş da un sneak-peak din proiectul meu numit "Cartea-scrisă-de-mine-ce-probabil-nu-va-fi-niciodată-publicată"? Ca să vă dau o idee, trebuie să vă zic de sursa mea de inspiraţie, o carte citită de mine acum câteva luni.
Ei bine, cine a citit "Când eram muritor" de Javier Marias să ridice mouse-ul sus în aer (oooh), sus în aer.
A, a? Nimeni?
Bine. Cartea lu' Marias e formată din doişpe povestiri "enigmatice, adesea ecliptice, cu finaluri neaşteptate, ce sunt incursiuni în nişte destine sfărâmate sau deraiate de pasiuni bruşte, de orbire, de nefericire sau depresie, istorisite de un narator care pare a sta în afara orbitelor acestor experienţe". Cel puţin asta spune coperta a patra. Adică chestii de genul: un tip vede pe stradă o femeie care zice că-l aştepta de mult timp acolo şi-l întreabă de ce a întârziat, dar el nu a cunoscut-o niciodată. Adică chestii legate de fantome, crime, sinucideri.
Cartea mea, în schimb, nu va fi chiar atât de dramatică, ci voi enumera şi eu nişte povestiri de genul: bucle temporale, vise extrem de realiste, flash-forwarduri în viitor şi pierderi de memorie. Am deja configurate cinci povestiri pe care cred că pot extinde poate 100 de pagini... dacă mă străduiesc. Nu le-am scris, ci doar am idea principală notată. Că doar, de, nu mă grăbesc.
Am o vară întreagă la dispoziţia mea.

2 comentarii:

 1. Faber Castell my love :x :x .. nici eu nu le am cu desenatul, dar invat :D. Asa-i ca parintii-s nedrepti? Nici sa ne vedem soti nu ne lasa ... ei nu stiu ca YT-ul si gif-uri nu-s deloc acelasi lucru :))
  Oricum bafta cu cartea, dar nu te gandesti sa scrii mai intai niste fanficuri sau ceva compuneri (asta daca n-ai facut-o deja)? Eu asa am facut, ca sa ma obisnuiesc cu scrisul si apoi totul mi-a mers mai usor :)
  <3 <3

  RăspundețiȘtergere
 2. D: Si cu puiutul nostru cum ramane?Ai mai scris ceva(daca da,ce tema pastram? :O) .Zi-mi si mie ca sa incep sa scriu.Asta doar daca mai vrei sa o facem :)

  P.S.:Sper ca ti-ai facut la fel de multe teme ca si mine....Daca nu era clar,numarul lor este egal cu un mare MARE 0.Vaai sunt asa de plictisita incat cautam idei de chestii de facut in vacanta pe yahoo answers..Si uite asa am scris un mic post pe blogul tau..... (o__0) akwaaaard...

  RăspundețiȘtergere

Poate vrei să-ţi dai cu părerea sau poate să-mi lauzi genialitatea...sau să mă blestemi. Nu contează. Comentează!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.